Notícies

Notícies :: Signatura del conveni del Projecte ICI amb l'Ajuntament de L'Hospitalet de LLobregat i Obra Social "la Caixa"

Titular notícies

Signatura del conveni del Projecte ICI amb l'Ajuntament de L'Hospitalet de LLobregat i Obra Social "la Caixa"

Dimarts 17 Març 2015


Arrenca a l’Hospitalet un nou programa de convivència intercultural per afavorir les relacions i les condicions de vida dels hospitalencs i hospitalenques

Aquest matí, l’Obra Social “La Caixa” i l’Ajuntament de L’Hospitalet han presentat el un nou projecte als barris de Collblanc i la Torrassa del Districte Il, conjuntament amb l’Associació Educativa Itaca.
 
 
 
El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és una aposta per afavorir el desenvolupament local i les condicions de vida dels hospitalencs i hospitalenques. Té com a objectiu millorar la convivència i la cohesió social, establint noves relacions entre ciutadans i ciutadanes, recursos tècnics i administracions.

L’acte de presentació ha estat presidit per Jaume Lanaspa, patró de la Fundació Bancària “la Caixa”; Núria Marín, Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Jordi Nicolau, Director Territorial de CaixaBank a Barcelona, i Felipe Campos, Director General de l’Associació Educativa Itaca.

A partir d’aquí, s’aniran generant espais tècnics de trobada amb la implicació de professionals perquè puguin compartir informació dels recursos existents al territori i dissenyar un pla d’acció conjunt per donar resposta als principals reptes de la ciutat. La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos d’actuació principal del Projecte que comportaran, a més, l’impuls d’activitats socials i familiars a la ciutat.

L'Ajuntament de L’Hospitalet, l’Associació Educativa Itaca i l’Obra Social “la Caixa” prenen el compromís de desenvolupar el projecte als barris de Collblanc i la Torrassa, contractant persones que actuen com a facilitadors i dinamitzadors de tot el procés, i que estaran a disposició de tots els àmbits i regidories. La direcció i coordinació del projecte recau sobre l'Obra Social “la Caixa”, un equip científic de la Universitat Autònoma de Madrid i un comitè assessor. A més, el projecte compta amb l'aval de la Secretaria General d'Immigració i Emigració del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

En aquest marc, se celebrarà el 21 i 22 de març una jornada d’activitats per a la convivència “El Món a la Plaça, convivim al carrer”,  on tots i totes seran protagonistes. Aquesta trobada forma part d'un procés que ha impulsat els professionals i els veïns i veïnes de L’Hospitalet de Llobregat, l'Ajuntament de la ciutat, l’Associació Educativa Itaca i l'Obra Social “la Caixa”.

La iniciativa ha aconseguit implicar els professionals que viuen i treballen a L’Hospitalet. Tot això és una mostra dels avanços del procés comunitari engegat en aquest territori des del juliol de 2014. L’acte comptarà amb activitats com: tallers de Breakdance, Sardanes, Sevillanes i ritmes Llatins; Batukada, una Flashmob, Teatre, Exposició de fotografíes antigues del barri i jocs per a tota la família. I el dia 22 de març un grup de joves del barri pintaran murals a persianes de diferents botigues del carrer Martí Julià.

La iniciativa de l’equip d’Intervenció Comunitària Intercultural consisteix en una intervenció preventiva, promocional, positiva i enriquidora que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social i, en definitiva, pretén l’apoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari.

 
Àrea de Comunicació de l'Associació Educativa Itaca
 

Insert here the body text.

Últimes Notícies