Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Una joguina, un somriure

Titular notícies

Una joguina, un somriure

Dijous 2 Desembre 2010

Una educadora pregunta a un infant:
- Que demanes aquest any per a reis?
L’infant respon:
- Diners.
L’educadora es queda sorpresa i estranyada davant la resposta d’un infant que no desitja joguines per a reis sinó diners. El primer pensament de la educadora es de decepció pensant-se que el consumisme a la nostra societat a arribat a tal extrem de influir en la infantesa d’un nen que ha oblidat la il•lusió que li produeix rebre un regal.
- Diners? Per a que vols diners?- li pregunta la educadora.
- Per donar-los a la meva mare i ajudar-la.

Davant d’aquesta resposta podeu fer-vos una lleugera idea de la sensació amb la que es va quedar la educadora.
Aquest infant no viu en una situació aïllada, per desgràcia cada cop són més freqüents aquestes situacions, cada cop són més les famílies que es queden sense feina i sense ingressos, famílies que a càrrec tenen fills i filles. Les situacions precàries en les que viuen moltes de les nostres famílies, i de la societat en general, van cada dia en augment, les situacions d’angoixa de totes aquestes famílies arriben a punts extrems i es troben vivint al límit i pensant en si demà podran donar de menjar als seus fills. Aquestes situacions es produeixen als nostres carrers, a les nostres escales de veïns, van en augment en la nostra mateixa societat.

Aquesta situació de malestar, d’angoixa, de patiment dels pares, es trasllada a l’Infant i al jove, que es veuen obligats a perdre la infantesa cada vegada en edats més tempranes. Passen a preocupar-se per problemes d’adults, que no els pertoquen, a sentir-se tristos perquè veuen als seus pares tristos, saben que passa alguna cosa greu però se senten perduts perquè no entenen els problemes dels grans, encara que els hi toca patir-los.

Com a Entitat que treballem amb la infància i joventut, ens sentim amb el compromís de poder ajudar a pal•liar aquestes situacions. Un cop més ens trobem davant d’una situació injusta, el fet que un infant no pugui rebre una joguina per Nadal mentre alguns dels seus companys en rebran ens ha de fer plantejar moltes coses com a ciutadans que vivim en la mateixa societat que aquests infants.

Per aquest motiu, l’Associació Educativa Itaca, enguany organitza per segona vegada, i amb la intenció de consolidar definitivament la iniciativa, la campanya Una joguina, un somriure. Aquesta campanya pretén conscienciar a la població de com malviuen els Nadals molts dels infants i famílies i convida a col•laborar al veïnat i amics a poder fer la seva petita aportació solidaria en aquesta època de l’any.

Volem fer un agraïment especial a tres entitats col•laboradores en aquesta iniciativa per segon any consecutiu, l’Escola Sant Jaume de la FEP, que organitza entre tots els seus alumnes una recollida paral•lela de joguines i l’Esplai Sant Medir del MCEC de Sants, on els seus joves també organitzen una recollida paral•lela al barri i entre les mateixes famílies de l’Entitat, i a la companyia d’Hotels NH, que fa recollida entre els seus i les seves treballadors i treballadores per col•laborar en la iniciativa.
Hi ha moltes maneres de col•laborar: una joguina nova, una joguina usada d’aquelles s’han quedat petites per l’edat, una aportació econòmica que ens permetrà comprar una altre joguina o destinar a les despeses de gestió i difusió del mateix projecte.

L’Entitat col•locarà una paradeta a la plaça espanyola del barri de la Torrassa, el divendres 10 de desembre de 17:30h a 20h i el dissabte 11 de desembre de 10h a 19:30, on podeu fer les vostres agraïdes donacions.

En el cas que no us anés bé cap d’aquests dos dies, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per buscar alternatives.
No dubteu que una petita aportació serà molt per als nostres infants, una joguina que els espera el dia de reis farà que l’infant pugui somriure, el somriure d’aquest infant alleugerà, encara que sigui per uns moments, a la família que en prou feines arriba a final de més i que no pot donar al seu fill o filla tot el que voldria, que ja no recorda l’ultima vegada que el seu fill va somriure al poder tenir una nova joguina amb la que jugar.

Entre tots i totes, podem fer que les festes nadalenques siguin una mica més justes amb els més innocents, els infants.

Últimes Notícies