Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Els drets dels infants en un món d'adults

Titular notícies

Els drets dels infants en un món d'adults

Dilluns 15 Novembre 2010

 Itaca participa a les Jornades de Sensibilització i Cooperació amb una conferència a càrrec de Felipe Campos, Director General de l'Associació. La conferència tindrà lloc dimecres 17 al Auditori de la Torrassa, Carrer Santiago Apòstol 40.

Quan es parla dels drets dels infants s’acostuma a pensar en la situació de molts nens i nenes que tenen dificultats per accedir a béns tan bàsics com l’alimentació, l’educació o la sanitat. També en aquells que són víctimes de l’explotació laboral o sexual, els que pateixen maltractaments, els que participen en guerres o en viuen les conseqüències, els que són separats de les seves famílies o els que han nascut en camps de refugiats. Tots aquests infants tenen uns drets bàsics que cal defensar, difondre i reclamar davant els qui són responsables de fer-los complir. Però, a banda d’aquests infants, n’hi ha molts més al nostre voltant que estan mancats d’afecte, a qui no s’escolta quan parlen, que amb prou feines veuen els seus pares i mares, que rarament surten de les ciutats i que no coneixen més jocs que els d’ordinador.
Des de l'Associació Educativa Itaca com entitat d’educació en el lleure tenim la possibilitat d’incidir en aquest panorama tot formant infants participatius, amb sentit crític, amb valors positius i, sobretot, fent que se sentin escoltats i valorats. Una tasca necessària, aquí i avui.

Últimes Notícies