Notícies

Notícies :: El Casal dels Vents :: Tornar a la normalitat

Titular notícies

Tornar a la normalitat

Dijous 2 Setembre 2010

Benvinguda al curs 2010-2011


Les classes tornen a començar pels infants de la Torrassa i de Collblanc, per la Daniela, l’Abde, la Carol, el Luis, el Kevin, el Dani, la Lisbeth... entre d’altres nens i nenes. És l’escola el lloc on reprendran els seus estudis després de les merescudes vacances, on retrobaran els seus companys, on continuaran aprenent el significat de la gramàtica i que a les matemàtiques 1 més 1 és igual a 2. És a l’escola on el nen o nena pot continuar amb la seva educació, jugar i interaccionar amb altres en un entorn reglat i segur.

Però què passa quan al carrer, 1 més 1 no és igual a 2? Què passa quan a vegades la violència o les paraules no tenen el significat que posa el diccionari o la wikipedia? Què passa quan allò reglat, definit o quantificat no troba respostes en la “normalitat” de la vida quotidiana dels nostres infants, adolescents i joves?
Comença un curs nou a l’Associació Educativa Itaca, un curs ple d’aventures i ple de coneixences. Pot ser era un tòpic començar parlant d’aventures i de coneixences com diu la cançó de Lluis Llach “Viatge a Itaca”, però, què passa quan un comença un curs com si fos el primer dia de la seva vida al servei de la seva d’existència? Què passa quan tornar a començar és apassionant i aquestes dues paraules “aventures” i “coneixences” reben la lectura com si un nen les llegís per primera vegada?

Tornar a la normalitat a Itaca és començar a ser nen i nena, és començar com el primer dia, és tenir il·lusió, és passió pels reptes i és sentir que aquest curs que comença demà, serà el curs de la nostra “vida”, el curs de la vida dels nostres petits, plens de noves situacions, d’aprenentatge, de dificultats, d’aventures, de maduració però també de continuar vivint com a nens i nenes, de saviesa, de coneixements, però també de coneixences.

La vida a vegades no es pot interpretar únicament amb un prisma teòric, és important, imprescindible, però hem d’anar més enllà, la nostra vida no es centra en el resultat final de la suma de 1+1 = 2, pot ser es pot ensenyar que el resultat és igual a dos, però la vida, el mètode, les vivències, la família, l’amor, l’estima, el somriure... són variables que condicionen el nostre resultat final com a present i com a homes i dones del futur.

L’educació en el lleure és massa important per posar-la en espera, especialment quan les situacions social són difícils, complicades i quan a vegades la “normalitat” mai arriba a les nostres vides. L’Educació en el lleure no només hauria de ser un dret, com moltes vegades hem defensat, sinó que és una eina important i vital per recolzar als infants davant de situacions difícils, proporcionant als infants un estat de benestar psicosocial, oferint cada tarda un lloc on créixer, interactuar amb educadors/es, nens/es, pares i mares amb un objectiu clar, ambiciós però senzill, un somriure.

Estem vivint uns temps difícils, la manca de feina, les despeses que mai s’acaben, els informatius de notícies cada dia rebenten el rècord GUINES de males noticies al món sense que l’esperança aparegui com a protagonista. Per un moment, només per aquest moment (curs 2010-2011) treballarem de valent amb els infants i els joves per parlar i demostrar que el desastre ha acabat i que aviat arribarem a una nova etapa on només haurà espai per les cròniques de recuperació d’amor i optimisme familiar. Ni el lament ni el dubte tindran cabuda cada dia en els projectes d’Itaca, a l’Espai Familiar, a Inserjove o al Casal dels Vents... Avui els nens i nenes tenen molt a dir, des de la senzillesa descobriran la gran equació de la vida i per aquest gran repte d’esperança, tindrem aquest curs bons professionals, grans voluntaris, un esplai de cap de setmana carregat de sorpreses, però sobretot, il·lusió per fer que els nostres petits protagonistes siguin els grans descobridors d’aquest segle.

Sense més compartir amb tots vosaltres aquesta “bogeria” que és tenir ganes de tornar a la normalitat amb els nostres infants, joves i les seves famílies i amb els projectes que gestiona l’entitat al servei del barri de Collblanc La Torrassa de la ciutat de L’Hospitalet.



Últimes Notícies