Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Pròxima parada, l’estiu!

Titular notícies

Pròxima parada, l’estiu!

Divendres 9 Abril 2010


Comença un nou trimestre, fa dos dies les nenes i nens de l’Associació Educativa Itaca tornaven de les seves merescudes vacances de Setmana Santa. Molts d’ells van poder gaudir de les colònies que l’esplai de la institució, el Grup Itaca Els Vents, una explosió de il•lusió i compromís que nou joves de forma voluntària van propiciar en aquells quatre dies de la setmana passada.

Comença un nou trimestre, fa dos dies les nenes i nens de l’Associació Educativa Itaca tornaven de les seves merescudes vacances de Setmana Santa. Molts d’ells van poder gaudir de les colònies que l’esplai de la institució, el Grup Itaca Els Vents, una explosió de il•lusió i compromís que nou joves de forma voluntària van propiciar en aquells quatre dies de la setmana passada. Encara que per fer possible els somnis dels nens i nenes en les colònies, molts actors secundaris van fer possible que els nostres “actors i actrius” poguessin gaudir d’aquesta història, des de les educadores socials , secretaria tècnica, monitors/es, serveis socials del districte de l’Ajuntament de L’H o companys de la Fundació Pere Tarrés a través del programa Proinfancia.

Crec que des de la direcció del centre solament es pot donar gràcies a un equip humà, professional i voluntari que fa possible els somnis i perquè no les oportunitats de centenars d’infants, adolescents i joves del barri de Collblanc-La Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat.

Però no ens podem quedar en aquesta parada, no podem caure en el conformisme de que tot està fet, no podem caure en el passotisme que les metes van unides als èxits o solament els somriures en un moment determinat de mitjans o de companys de professió... no podem i no ens ho podem permetre. La raó, és molt senzilla, pot ser hem quedo amb senzilla perquè no requereix de grans tècniques pedagògiques, econòmiques o financeres, requereix de tres factors importants, de tres variables d’una equació humil solament accessible des del sentiment i l’emoció, que cal posicionar en la nostra societat i en el nostre dia a dia.

En primer lloc, cal ser propers tot i que aquesta paraula té trampa, ser propers és mirar a la cara als problemes de les persones i articular el conjunt de la institució en trobar solucions, acompanyar en el dia a dia a les mares i pares, joves i monitors/es, donar una resposta quan es formula la pregunta o una paraula d’ànims quan es requereix en el moment que es necessita.
La segona variable de l’equació, coherència, som el que som i volem ser el que hem estat, aquest joc de paraules conté en el seu interior el crit a la coherència amb un ideari que porta patent en el barri de la Torrassa més de trenta-tres anys en el cor de centenars de monitors/es que fan porta els comandaments d’aquesta nau, ara, any 2010, any de nous somnis o consolidació d’altres, una frase de l’Ideari és la benzina que alimenta el vaixell:

“Donar resposta als signes del temps”

I per últim i no menys important, responsabilitat social, es aquesta la nostra bandera, és aquesta no nostra realitat i és el nostre company de definició de les accions que fem, educar en el lleure i l’acció social. Aquestes dues paraules són fonament d’acció i de discurs, són pilar de la nostra visió i mètode en els projectes socials i educatius que porta a terme la institució.

Ara, a tres mesos de l’última parada de curs amb les nostres activitats d’estiu com les colònies, casals o camps de treball , cal invertir en constància, un capital necessari i imprescindible a aquestes alçades de curs, on la il•lusió no pot desaparèixer, on les ganes de continuar viatjant han de ser la nostra oració abans d’entrar a treballar o abans de començar una activitat al cap de setmana.

El vaixell dels somnis continua de viatge, pròxima parada l’estiu, equació resolta.



Felipe Campos i Rubio - Director General

Últimes Notícies