Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Els nens del Casal estrenen joguines

Titular notícies

Els nens del Casal estrenen joguines

Dimarts 26 Gener 2010

 La campanya de recollida nadalenca fa arribar noves joguines als nens i nenes d'Itaca

El nou trimestre ha començat amb moltes novetats al Casal dels Vents. Algunes de les franges han iniciat nous centres d'interès, com és el cas de Mitjans 1, que seran viatgers que voltaran arreu del món o Mitjans 2 que treballaran els valors a partir de les visites de diferents personatges d'altres planetes. Però potser la novetat més important i que ha fet més il·lusió als nostres nens i nenes ha estat les noves joguines que s'han distribuït a les franges gràcies a la campanya de recollida que es va fer aquest Nadal.
Durant dues setmanes els monitors del Grup Itaca els Vents amb els joves de Velam Xarxa i el Grup de Joves del Casal van muntar un punt de recollida a la Plaça Espanyola, on la gent podia portar joguines noves o ja usades, que estiguessin en bon estat. L'estan estava publicitat per un cartell dissenyat per l'ocasió i per els bonics dibuixos dels nens i nenes de la franja de Mitjans 3, que van representar en el paper el desig de tots: cap nen sense joguines. La voluntat de la campanya era doble. Per una banda recollir joguines que es poguessin aprofitar al Casal i a Itaca perquè juguessin els nens cada tarda. Per altra fer possible que moltes famílies que participen diàriament o setmanal de la vida de Itaca podessin tenir regals de Reis. I es que la realitat del nostre barri fa que la solidaritat sigui molt important perquè en un dia tan especial com és el de Reis tots els nens puguin somriure i tenir el seu regal. Des de l'equip de coordinació del Casal es va fer una triada selectiva de totes les joguines que es van rebre i es van separar per edats, tipologia, etc. I es van repartir entre les famílies i els grups. En total més de 140 nens s'han beneficiat d'aquesta campanya de forma directa rebent les joguines a casa o podent-les gaudir a Itaca cada tarda.
Però la solidaritat va arribar lluny. Ha estat molta la gent que de forma desinteressada ha donat joguines. Cal destacar la col·laboració de l'Esplai Sant Medir de Sants, que també va fer una bona recollida de joguines al barri barceloní i que des d'un principi ha estat recolzant aquesta iniciativa. També l'aportació d'empreses privades com la cadena hotelera NH que ha recollit joguines, roba i aliments entre els seus empleats o la tenda Juguettos de la Plaça Espanyola que va col·laborar amb una bossa sencera de joguines noves encara precintades. I dins del nostre barri destaquem la col·laboració de l'Escola Sant Jaume de la FEP,  que va dur a terme una bona recollida entre les famílies dels alumnes i professors.
Des de Itaca volem agrair a tothom la seva solidaritat i la seva participació. Tothom ha estat molt important en aquesta campanya. Cada granet de sorra ha servit per treure un somriure a un nen i tants somriures volen dir molta alegria. Aquesta alegria dels nens és el que ens fa seguir treballant cada dia. Alegria que volem seguir contagiant dins i fora del nostre barri. Gràcies a tots per fer-ho possible!
                                                                                                                   
 

Últimes Notícies