Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Itaca guanya els Premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

Titular notícies

Itaca guanya els Premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla

Divendres 27 Febrer 2009

L'Associació Educativa Itaca va rebre ahir al Palau Robert de Barcelona un dels Premis d'Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla pel projecte Teatre social per a adolescents i joves, donem oportunitats, del grup de joves del Casal dels Vents. El President de l'entitat, Santi Pérez, i el director del Casal dels Vents, Felipe Campos, van rebre el guardó a mans del Secretari General de Joventut,, Eugeni Villabí.

La representació d'Itaca també va comptar amb els principals protagonistes del projecte, el grup de joves i els seus monitors. El premi significa un important reconeixement per a l'entitat amb un guardó de reconegut prestigi dins l'educació en el lleure. Així mateix, el moviment d'esplai en conjunt també va ser reconegut amb un premi conjunt a Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d'Esplai, la Fundació Catalana de l'Esplai i Esplais Catalans.

Els altres guardonats de la cinquena edició dels Premis d’Educació en el Lleure van ser , en la modalitat d’experiències, el projecte “El car lliure”, del Club Car Associació Sant Tomàs PARMO de Vic, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual; i el projecte de camp de treball “Tres turons, búnquers i canons” de la Fundació Escolta Josep Carol de Barcelona, destinat a recuperar la memòria històrica del Turó de la Rovira. En la modalitat de projectes, a més del guardó d'Itaca, va ser premiat també el projecte experimental socioeducatiu “Els nostres joves” de l’Esplai El Timbal de Girona.

El jurat d’enguany ha estat format per Carles Barba, de la Fundació Catalana de l’Esplai; Josep Gonzàlez-Agàpito, catedràtic de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat de Barcelona, membre de la Societat catalana de Pedagogia i patró de la Fundació Lluís Carulla; Enric Puig, membre de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya; Rafa Ruiz de Gauna, membre de la Fundació Pere Tarrés; Agnès Russiñol, presidenta del CNJC; Joan Tarrida, cap de servei d’Educació en el Lleure de la Secretaria de Joventut i Eduard Vallory, especialista en escoltisme.

El lliurament va comptar amb la presència d’Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya; Carme Capdevila, consellera d’Acció Social i Ciutadania; Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla, i Agnès Russiñol, presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Últimes Notícies