Notícies

Notícies :: Associació Educativa Itaca :: Participem al I Congrés Internacional del Lleure i Acció Sociocultural: Construint models per al desenvolupament de persones i comunitats

Titular notícies

Participem al I Congrés Internacional del Lleure i Acció Sociocultural: Construint models per al desenvolupament de persones i comunitats

Dimarts 8 Novembre 2022

El dia 4 de novembre vam ser a les jornades laborals organitzades per la Fundació Pere Tarrés i la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural (Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL) 


El congrés busca ser un espai des d’on generar coneixement i compartir reflexions, debats, bones pràctiques i reptes sobre la temàtica. L’estructura de l’esdeveniment girava al voltant de tres reptes: 
 
- Repte 1: Quines polítiques es requereixen per garantir un accés universal al lleure i a l’acció sociocultural, especialment per a les persones més vulnerables i amb perspectiva intergeneracional?
Repte 2: Com es pot generar reconeixement i afavorir el treball conjunt entre els diferents agents comunitaris?
Repte 3: Quines metodologies i pràctiques es requereixen per millorar els programes de lleure educatiu i acció sociocultural? 

Des de la nostra entitat, Yamila Alberola, cap d’àrea  de Petita Infància d’Itaca, va presentar a la seva ponència el projecte d’Espai Familiar, tot comentant la nostra pràctica quotidiana dins del bloc enfocat a compartir metodologies i pràctiques contrastades per a la millora de programes de lleure educatiu i acció sociocultural. La presentació portava per títol “Espai familiar: primeres passes i habilitats”. 

Va ser una jornada de treball enriquidora, on es va posar en valor el treball comunitari, es va parlar d’experiències d’èxit i d’altres aspectes importants dels del tercer sector per part de professionals de l’àmbit. 

Últimes Notícies